Stress coaching
burn-out preventie & herstel
Ervaar je stressklachten? Goed dat je op zoek bent gegaan naar hulp.
Waarom het niet eenvoudig is om zelf voor de gewenste verandering te zorgen, leg ik je graag uit.
Ik bied coachtrajecten aan die gericht zijn op preventie of herstel en ik werk volgens de effectieve CSR methode.
Stress coaching kan live of online plaatsvinden.
Wil je meer weten? Stuur me een e-mail.
Wat zijn stressklachten?
Stressklachten zijn fysieke en mentale beperkingen, zoals hoofdpijn, hartkloppingen, hoge of snelle ademhaling, spanning voelen, concentratieproblemen, futloos zijn, slapeloosheid, somberheid, piekeren, angstgedachten en vermoeidheid.
Het gaat om een combinatie van klachten die aanhouden en verergeren. Je energie neemt steeds verder af en het lukt je niet goed om dit aan te vullen. Je bouwt op die manier een hersteltekort op.
Een groeiende hersteltekort betekent dat je steevast meer energie verbruikt dan je opdoet. Je pleegt roofbouw op je lijf. Desondanks is het moeilijk om het tij te keren. Je ‘interne rem’ lijkt kapot te zijn.
Het lukt niet meer om te ontspannen. Je staat de hele tijd aan en bent alert. Alsof er steeds gevaar dreigt. Het wordt steeds lastiger om je concentreren en te motiveren. Je geheugen begint je in de steek te laten en je wordt labiel. Je herkent jezelf eigenlijk niet meer.
Coachtraject stress & balans
Omdat iedere situatie anders is, ziet een coachtraject er voor iedereen anders uit. Daarbij kan je denken aan het aantal gesprekken en de duur van het traject, maar ook aan de tools die er ingezet worden en onderwerpen die aan bod komen.
Ik werk op basis van de CSR methode. Deze aanpak bestaat uit 3 fases:
Fase 1: Focus op herstelvermogen en bevorderen van fysiek herstel
Fase 2: Vitaliteitsopbouw en verbetering van zelfzorg
Fase 3: Veerkracht, integratie en consolideren
Een coachtraject stress & balans is een maatwerktraject. Dat betekent dat ik je pas iets kan vertellen over de kosten als ik weet wat je nodig hebt. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.
Ben je benieuwd naar
DE AANPAK?
Fase 1
Roofbouw stoppen en fysiek herstellen
Bij stressklachten is het essentieel om roofbouw, oftewel overmatige lichamelijke en mentale belasting, te stoppen. Dit houdt in dat je stressbronnen vermindert, zoals werkdruk en verplichtingen, en meer rust en herstel inbouwt. Fysiek herstel begint met voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige pauzes. Lichte beweging, zoals wandelen, helpt het lichaam te herstellen zonder extra belasting. Dit proces zorgt ervoor dat het lichaam en de geest weer energie opbouwen voor duurzaam herstel.
Fase 2
Vitaliteitsopbouw en zelfmanagement
Na het stoppen van roofbouw is vitaliteitsopbouw essentieel. Dit betekent fysiek en mentaal verder herstellen door gezonde gewoontes, zoals voldoende rust, voeding en beweging. Zelfmanagement speelt hierbij een grote rol: het bewust herkennen van je grenzen en stresssignalen, en het inplannen van herstelmomenten. Door een goede balans tussen inspanning en ontspanning te bewaren, voorkom je terugval en werk je aan duurzaam herstel, veerkracht en blijvende gezondheid.
Fase 3
Veerkracht, integratie en consolideren
Hierna volgt conditie opbouw, waarbij fysieke en mentale kracht verder wordt versterkt door regelmatige beweging en gezonde routines. Integratie betekent opgedane kennis en ervaring toepassen tijdens werk of je dagelijkse activiteiten, met aandacht voor balans en grenzen. Consolideren is het verankeren van gezonde gewoontes en zelfmanagement, zodat het herstel duurzaam is. Dit proces voorkomt terugval en zorgt ervoor dat de energie en veerkracht die zijn opgebouwd, behouden blijven in het dagelijkse leven en werk.
Online Stress module
€89,-
Wil je zelf aan de slag om je stressklachten te verminderen? Dat kan binnenkort. Momenteel ontwikkel ik een online omgeving. Daarin vind je:
- Een plan om stapsgewijs roofbouw te stoppen
- Een effectieve aanpak om je herstelvermogen te bevorderen
- Opdrachten om jeewustzijn te vergroten (gedrag)
- Weekschema’s waarmee je van zelfzorg je prioriteit maakt
Ik deel kennis en ervaring met en geef je praktische tips. Je krijgt leuke, eenvoudige oefeningen en opdrachten die je makkelijk kan toepassen.
De online omgeving bestaat uit een 7 stappen-plan en is beschikbaar in november 2024. Heb je interesse? Meld je dan nu alvast aan!
Aanbevelingen
Ik ben lid van het Noloc, een beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Jaarlijks bezoek ik een vakcongres voor inspiratie, nieuwe inzichten en om vakgenoten te ontmoeten. Doordat ik gecertificeerd ben door het Noloc mag ik de titel RL (register loopbaanprofessional) voeren.
Sinds 2022 ben ik register vertrouwensperoon. Ik volg geaccrediteerde, vakgerichte opleidingen, onderga een vierjaarlijkse toetsing door de beroepsvereniging en besteed aandacht aan reflectie door intervisie. Ik werk als extern vertrouwenspersoon.
Coach met certificeringen
- Noloc loopbaanprofessional
- MBTI Step I & II
- Intodrives drijfverenscan
- CSR stress- en veerkracht
- LVV vertrouwenspersoon
OVER MIJ
In mijn begeleiding zet ik, afhankelijk van de aanleiding, vraag of persoonlijkheid van de cliënt verschillende werkvormen en methodieken in. Daarbij kan je denken aan RET, Roos van Leary, kernkwadranten, cirkel van invloed, NLP, TA, oplossingsgericht coachen en systemisch werk. Jaarlijks volg ik een opleiding; uit interesse en voor mijn professionalisering.
In 2012 heb ik me gecertificeerd voor het persoonlijkheidsinstrument Myers Briggs Type Indicator (MBTI).
In 2019 ben ik bij CSR centrum voor stress & veerkracht opgeleid tot stress en burn-out coach.
Cliënten omschrijven mij als betrokken, integer, concreet en toegankelijk. Ik vraag door, ben soms scherp, gebruik humor en kan relativeren. Ik heb oog voor jou als mens en medewerker. Mijn doelgerichtheid helpt om resultaten te behalen.
INSPIRATIE NODIG?
Wil je de komende tijd bewuster bezig zijn met je loopbaan en je ontwikkeling? Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail. Je ontvangt wekelijks informatie, oefeningen, tips en inzichten die helpen bij het vergroten van je werkplezier, het nemen van regie en het maken van keuzes.