GRATIS EBOOK

MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN

In dit eBook vind je informatie en tips om talenten, vaardigheden en drijfveren in kaart te brengen, lees je over de beste keuzestrategie en krijg je inzicht in stress, perfectionisme en motivatie. Het eBook bestaat uit 18 bladzijdes (A4) met 15 opdrachten en eindigt met een actieplan, zodat je jouw inzichten om kan zetten in resultaat. Reflectievragen helpen je om door te pakken.

Manon Erich, loopbaancoach voor meer werkplezier, voldoening en vertrouwen. Online en live coachtrajecten. Gevestigd in Zoetermeer.

OVER DIT EBOOK

Z

De makkelijkste, eerste stap om zelfstandig werk te maken van je loopbaan en ontwikkeling

Z

Dit gratis eBook is gevuld met loopbaantips, opdrachten, reflectievragen, informatie, inspiratie  en een actieplan.

Z

In dit eBook komen de meest besproken onderwerpen van loopbaancoachtrajecten aan de orde.

Z

Dit eBook is geschikt voor loopbaanvragen over werkplezier, ontwikkeling, jobcraften, zelfinzicht, solliciteren, vertrouwen  en stresspreventie.

Onderwerpen:

Z

Motivatie & drijfveren

Z

Talenten, rollen en vaardigheden

Z

Stress te lijf

Z

De beste keuzestrategie

Z

Perfectionisme

Z

Belemmerende overtuigingen

Z

Sociaal kapitaal

Z

Loopbaanplan

Gratis eBook met informatie en tips voor je loopbaan en ontwikkeling

HERKEN JE DIT?

Loopbaanvragen en een gebrek aan voldoening ontstaan vaak geleidelijk. Wanneer er plotseling iets verandert in een werksituatie, dan is de kans groot dat je opmerkt dat er eigenlijk al langer iets ontbreekt. Die ene verandering is de druppel. Je motivatie is steeds meer afgenomen en die verandering maakt duidelijk dat je in actie moet komen.

Dat is het moment om te handelen.

Voldoening kan ook afnemen omdat je uit je functie bent gegroeid. Dan merk je dat taken steeds meer op de automatische piloot doet. Je hoeft er niet veel inzet voor te tonen en je begint je misschien wel vervelen. Zo’n situatie kan er zelfs toe leiden dat je denkt dat je niet meer van waarde bent op de arbeidsmarkt. Je kan iets wat alleen in die baan, bij die werkgever, onder die omstandigheden nuttig is. (Dat is niet zo!)

Wie beseft dat werkzaamheden niet meer helemaal passen of ervaart dat de bedrijfscultuur te veel veranderd is, doet er goed aan om tijdig werk te maken van zijn of haar loopbaan. Je hebt namelijk je bestemming bereikt. Deze werksituatie kost meer energie dan het oplevert.

Dus waar wacht je nog op?

Is je baan onzeker geworden? Ook dan is het verstandig om te onderzoeken wat je te bieden hebt en in welke situatie je goed tot je recht komt. Met het eBook Maak werk van je loopbaan breng je jouw loopbaanprofiel in kaart. Dat helpt jou in het sollicitatieproces.

Werkplezier

N

Met zin aan je werkdag beginnen

N

Je capabel voelen

N

Je nuttig en nodig voelen

N

Waardering krijgen

N

Leren en ontwikkelen

N

Met voldoening de dag afsluiten

Noloc gecertificeerde loopbaancoach

Ik werk sinds 2006 als loopbaancoach. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in loondienst bij loopbaanadviesbureau en als zelfstandige. In 2016 nam ik het besluit mijn baan op te zeggen en mijn eigen coachpraktijk te starten. Als gecertificeerd loopbaanspecialist heb ik me al meermaals ge-recertificeerd. Daarvoor volg ik opleidingen, doe ik aan intervisie en breid ik mijn ervaring uit. Ik mag daarom de titel RL dragen.

Ik werk voor diverse opdrachtgevers in diverse sectoren. Jaarlijks begeleid ik ongeveer 100 tot 120 personen met een coachvraag.

Mijn werkwijze is pragmatisch, betrokken en slagvaardig. Dit alles met oog voor het individu, de omstandigheden en het doel. Ik gebruik diverse instrumenten en methodieken, welke ik afstem op de vraag, de situatie en persoon of personen. In een traject werk ik naar een concreet perspectief of resultaat toe en ik stimuleer het nemen van stappen. Daarbij merk ik onderstroom en tegenstrijdige belangen op en benut ik dit om patronen te doorbreken Ik spiegel, nodig uit tot reflectie en vraag door vanuit een beroepsmatige nieuwsgierigheid en met verdieping als doel.

In de samenwerking met mij leer je door te doen, te ervaren, te voelen en te reflecteren. 

Manon Erich

eBook Maak werk van je loopbaan