online en live coaching voor loopbaan en ontwikkeling door een noloc gecerticeerde loopbaancoach

Over de coachtrajecten

Aanbevelingen

Ben je benieuwd wat anderen zeggen?

Tijdens het loopbaantraject met Manon heb ik veel over mezelf geleerd. Ik heb nu een duidelijker beeld van mijn sterke punten en competenties. Ik zou Manon omschrijven als praktisch, empathisch en stimuleert groei op gebieden waar dat nodig is. Dankzij dit traject heb ik antwoorden gevonden op loopbaan gerelateerde vragen waar ik eerder mee worstelde.

Milena

Young talent recruiter

Voorafgaand aan het loopbaantraject had ik een bepaald beeld over hoe een dergelijk traject er ongeveer uit zou zien. Met name de focus op nieuw, passend(er) werk. Uiteindelijk is het voor mij veel meer geweest dan dat. Door de MBTI kreeg ik veel meer inzicht in hoe mijn brein werkt. Waarom ik bepaalde werkzaamheden interessant vind en welk gedrag ik vertoon op het moment dat het afhaak. Maar ook hoe ik informatie het liefst verwerk, ook in privéaangelegenheden.

Dit heeft duidelijk gemaakt welke patronen er ten grondslag liggen aan de keuzes die ik tot nu toe heb gemaakt. Manon heeft mij meer inzicht gegeven in welke mogelijkheden er zijn als ik loskom van de patronen en zelfstandig keuzes durf te maken.

Door het focussen op werkzaamheden in plaats van functietitels kreeg ik meer lijn in mijn CV en daardoor meer zelfvertrouwen. Opeens lag er een heel duidelijk beeld van wat ik kon en te bieden had. Je staat zelf aan het roer en moet zelf de boer op, maar Manon geeft je alle handvatten om dit te kunnen. Dit doet ze met een nuchtere kijk en heel veel warmte die je zelfs op afstand (digitaal) voelt!

Lisanne

Projectleider

Bij aanvang van het loopbaancoachingstraject met Manon was mijn doel om te onderzoeken wat een passende volgende stap in mijn carrière zou zijn. Met de hulp van Manon is dit gelukt en het heeft geleid tot concrete resultaten! Manon heeft mij geholpen te ontdekken wat mijn drijfveren zijn en hoe mijn persoonlijkheid mij kan faciliteren in die drijfveren. Waar krijg ik energie van? Wat zou ik graag anders zien? Waar hou ik graag aan vast? Manon heeft mij geholpen dit soort vragen zelf te onderzoeken. Door middel van vragen en praktische opdrachten ben ik aan het denken gezet en heb ik de volgende stap gezet. Ik ben dankbaar voor Manon haar toegankelijkheid en de veilige omgeving die ze creëert.

Ik kan iedereen die met een loopbaanvraag zit aanraden om dit samen met Manon op te pakken.

RANDY

Zorginkoper

Manon liet mij inzien dat ik zoveel meer in mijn mars heb dan ik zelf dacht. Ik wilde al lange tijd een nieuwe baan, maar durfde dit niet. Door samen met Manon in te zoomen op mijn kwaliteiten en eigenschappen werd ik zekerder en kreeg ik meer vertrouwen. Omdat ik beter inzicht kreeg in wie ik ben, waar ik goed in ben en wat juist niet bij me past werd mijn jacht naar de perfecte baan een stuk gerichter en makkelijker.

De coachgesprekken zijn helemaal op maat. Soms hadden we een heel persoonlijk gesprek, een andere keer bespraken we de uitslag van een test die ik vooraf had gedaan. Nog voor mijn laatste coachgesprek ben ik aangenomen op mijn droomfunctie. Ik had niet durven hopen dat het aangaan van een coachtraject ook zo snel een nieuwe baan zou opleveren. Manon is vriendelijk, eerlijk en denkt out of the box. Als je je wil ontwikkelen op professioneel vlak kan ik een coachtraject met haar alleen maar aanraden!

Maartje

Teamleider

Mijn loopbaantraject met Manon was erg prettig. Ik wilde geen lang uitgebreid proces, maar vooral antwoord op een aantal concrete vragen. Dat kon gelukkig en Manon maakte hier een specifiek programma voor met vijf sessies. Het traject begon breed (waar kom je vandaan, hoe zit je in elkaar) en zoomde daarna in op de dingen die ik wilde weten. Dat was fijn, hierdoor kreeg ik scherp waar ik tegenaan liep en welke kant ik op wilde. Manon is erg rustig, kan goed luisteren en ook (pijnlijk) scherp doorvragen.

Uiteindelijk heb ik mede op basis van mijn loopbaantraject een nieuwe baan gevonden. Eentje die past bij de dingen die ik in het traject ontdekte! Ik zou Manon zeker aanraden als je op zoek bent naar een fijn en op maat gemaakt loopbaantraject.

Josse

Communicatie adviseur

Het programma Koers Bepalen was voor mij een leerzame en leuke ervaring. Ik heb mezelf beter leren kennen, ontdekt wat er bij me past en hoe ik er een actie plan van kan maken. Manon is een betrokken coach waar ik me direct op mijn gemak bij voelde. Tijdens de coachingsgesprekken heb ik waardevol advies en nieuwe inzichten gekregen.

Ook heeft Manon me goed ondersteund tijdens een mindere periode op werk en daar wil ik haar heel erg voor bedanken!

Lisanne

Brand & PR Coördinator

Manon heeft mij onwijs goed geholpen met het in kaart brengen van mijn loopbaan. Vragen als “wat is mijn volgende stap?”, “wat zijn mijn talenten?” en “wat vind ik eigenlijk leuk?” pakt zij op een leuke maar vooral ook doeltreffende manier aan. Door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen en de marktkennis te hebben heeft ze mij erg geholpen. Ze is positief, eerlijk en geeft je een veilig gevoel. Ik beveel Manon van harte aan!

Dheeraj

Contractmanager

Manon heeft me intensief begeleid in een coachingtraject.

Combinatie tussen loopbaanadvies en concreet zoeken naar nieuwe baan.

Manon is een zeer gedreven professional en heel prettig om mee te werken.

Dit komt omdat ze juiste balans vindt tussen je kritische open vragen te stellen waardoor je meer zelfinzicht krijgt. En anderzijds goed inhoudelijk advies te geven.

Verder beschikt ze over heel goed beeld van de arbeidsmarkt.

Het begeleidend programma met verschillende opdrachten en ondersteunende tips (boeken/youtube film) helpt hiermee ontzettend.

Feiko

HR manager

Heel bewust heb ik ontslag genomen bij mijn oude werkgever waar ik 30 jaar heb gewerkt. Ik was hard toe aan iets nieuws, iets anders. Maar wat? Ik kwam er niet uit en besloot een loopbaancoach te zoeken die mij kon helpen met deze zoektocht. Ik heb voor  Manon gekozen vanwege haar pragmatische aanpak zoals zij zelf aangeeft op haar site. Dit bleek een heel goede keus! Ik heb veel geleerd tijdens onze gesprekken; over mezelf, over brieven schrijven en je cv up to date maken en over wat voor mij belangrijk is in een baan. Vandaar dat ik die keer dat ik al na 1 gesprek de baan aangeboden kreeg deze durfde terug te geven. De baan was leuk maar de organisatie voelde voor mij niet prettig en ik had nu het vertrouwen dat ik met alles wat ik van Manon geleerd had, naar dit gevoel moest luisteren en er echt wel iets anders, leukers, beter passend op mijn pad zou komen.
En dat klopte! Ik heb inmiddels een baan gevonden die helemaal bij mij past, zowel qua organisatie als werkzaamheden en zelfs de omvang en de arbeidsvoorwaarden. Kortom, ik ben superblij en trots! Trots omdat ik zo vaak uitgenodigd werd, met jouw hulp Manon, heel goede brieven heb geleerd te schrijven, de moed nooit heb laten zakken en dat alle ‘moeite’ zich nu uitbetaald in deze leuke functie.
Manon, nogmaals bedankt voor al je ‘wijze lessen’ en voor het (altijd zo vlot) blijven beantwoorden van mijn e-mailtjes met allerlei vragen. Ik heb veel bij je en van je geleerd.
Monique

Afdelingssecretaresse

Afgelopen jaar heb ik een loopbaantraject bij Manon gevolgd. Vanaf het eerste moment voelde ik me bij Manon op mijn gemak en gezien. Door middel van verschillende methodieken, aansluitend bij mijn traject, hielp ze me om tot nieuwe inzichten en een heldere conclusie te komen.  Mijn loopbaantraject heeft mij een duidelijke focus gegeven en concrete handvatten om nu mee aan de slag te kunnen. Ben je op zoek naar richting in je loopbaan, dan is Manon Erich zeker een aanrader.

Hannah

Coördinator Welzijn

Naast dat ze goede begeleiding bood, was Manon ook een fijne gesprekspartner waar het mee klikte en waar ik ook mee kon praten over (de wat meer persoonlijke) dingen die niet persé met werk te maken hebben, maar wel invloed hebben op het proces van een nieuwe baan vinden.

Nogmaals heel erg bedankt voor de begeleiding, ik heb er veel aan gehad en ben uiteindelijk toch op de plek gekomen die ik al jaren wilde!

Ruben

PhD student

Manon heeft in mijn zoektocht naar een nieuwe baan heel veel betekent. Het is vooral haar persoonlijke benadering, oprechte interesse, het doorgronden van wie je bent en wat je drijft als mens dat haar zo waardevol maakt als coach. Ze houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Manon laat je de urgentie voelen om aan de slag te gaan, is inspirerend en heeft veel kennis van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het heeft ertoe geleid dat ik het vertrouwen en de motivatie heb gekregen om buiten mijn comfort zone te stappen en open te staan voor nieuwe uitdagingen.

Vildan

Manager Financiele diensten

Manon heeft op vrijwillige basis mij begeleid in de zoektocht naar een baan in deze “uitdagende” tijd. Ze heeft een geheel eigen aanpak die ze aanpast aan de persoon. Door haar scherpzinnige vragen en positieve aanpak heb ik een helder inzicht in mijn mogelijkheden gekregen. Dit stimuleerde mij om me te richten op wat ik echt wilde doen. Na 2 maanden begeleiding heb ik de baan gevonden waar ik haast niet van had durven dromen! Dankjewel voor je hulp de afgelopen maanden, ik heb het als heel waardevol ervaren!

Liza

HRM adviseur

Manon is een enthousiast en gedreven persoon, die serieus met haar vak bezig is. Ze luistert naar haar cliënt, en is in staat snel de essentie van een verhaal te ontwaren. Ze denkt mee, en draagt constructieve ideeën en adviezen aan. Naast een luisterend oor en een vlotte babbel gebruikt ze instrumenten als tests, spelletjes, boeken en sites om tot een antwoord op de vraag van haar cliënt te komen. Regelmatig komen conclusies hieruit later in het traject weer ter sprake. Hierdoor blijft het traject dynamisch, en wordt een vraagstuk regelmatig vanuit een andere invalshoek bekeken. Ik heb de samenwerking als prettig, leerzaam en nuttig ervaren.

Lilian

Management assistente

Gedurende de bijeenkomsten ben ik vanaf de basis gaan kijken waar ook alweer mijn energie zit, en waar ik nog niet aan gedacht heb. Het starten met grondig onderzoeken wat mij motiveert en wat belangrijk is voor mij hielp mij om later makkelijker te vinden wat ik zoek. Manon begeleidde mij door inhoudelijk mee te denken maar ook goed te luisten en vragen te stellen over mijn ideeën en mogelijke aannames die wel of niet hoeven te kloppen. Om deze manier zagen we niets over het hoofd. Met de aangedragen tools ging dit gemakkelijk en zat het met het tempo ook goed. De tools hielpen om te checken wat voor mij geschikte werkplekken en inhoudelijk werk is, en ook om mijn blik te verbreden naar wat er nog meer mogelijk is waar ik anders niet op gekomen zou zijn. Buiten de inhoudelijke kennis en nuttige tools die we gebruikt hebben binnen dit traject, vond ik de gesprekken met Manon ook erg prettig en heb ik met plezier en motivatie een leuke nieuwe richting van mijn loopbaan gevonden!

Christian

Change coach

Bij mijn eerste ontmoeting had ik direct een klik met Manon. Dat is voor mij de basis voor het coachtraject. Manon is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon en stelt de juiste vragen zodat je leert nadenken over “wie ben ik als persoon”. Vervolgens is zij goed in staat om gedachten en gevoelens concreet te maken en te koppelen aan eigen voorkeuren en competenties en vervolgens aan mogelijke profielen. Ik heb de gesprekken met Manon als waardevol en fijn ervaren en zou haar daarom graag aanbevelen!

Douwe

Vastgoedontwikkelaar

Heel fijn loopbaancoach-traject gevolgd bij Manon. Ik ben toe aan een volgende uitdaging in mijn carrière, maar wist niet zo goed welke kant ik het beste op kan gaan. Met leuke, concrete opdrachten heeft Manon me echt verder geholpen en inzicht gegeven in wat bij mij past. In een paar sessies hebben we de opdrachten besproken, waarbij Manon een open, veilige sfeer creëert en je alles durft te zeggen, en zij de juiste (kritische) vragen stelt en doorvraagt totdat ze echt bij de kern komt. Hierdoor kan je zelf ook echt verder.

Uiteindelijk heb ik een heel concreet resultaat gekregen uit dit traject, iets wat ik van te voren niet had verwacht.

HELEEN

Assetmanager

Manon heeft mij begeleid van een plek die niet meer de mijne was naar mijn huidige baan die mij werkelijk op het lijf geschreven is. Zij heeft mij geholpen om weer helder te krijgen waar ik energie van krijg, wat mijn sterke punten zijn. Gesprekken met haar waren verhelderend & heilzaam, confronterend & veilig, professioneel i.c.m een warme, persoonlijke klik. (Job-)coaching met een strik er omheen!

Marianne

Communicatie adviseur

Soms kom je in je leven op het juiste moment de juiste persoon tegen. Manon is voor mij zo’n persoon.

Ze heeft mij in korte tijd zeer goed geholpen bij een innerlijke zoektocht naar wie ik ben en wat ik graag in de toekomst wil doen.

Hoe doet zij dat? Door het stellen van de juiste vragen. En zij heeft mij leuke en uitdagende opdrachten laten doen. Opdrachten die vaak ook aansloten bij mijn persoonlijke interesses.

Daarnaast creëert Manon iedere keer weer een veilige en vertrouwde sfeer waarbinnen je op een open en eerlijke manier dingen met haar kan en vooral ook wilt bespreken.

Manon, nogmaals bedankt voor alles en ik ga onze gesprekken missen. Ga je goed!

Johan

Jurist

Ook als je niet op een keuzemoment staat is het goed om te evalueren en te herijken waar je staat, waar je voor staat, wat je kunt en waar je heen wilt. Het programma van Manon is praktisch, handson en bevat diverse hulpmiddelen die je prikkelen op een concrete manier. De gesprekken, in mijn geval allemaal digitaal vanwege corona, waren zelfs op afstand meteen veilig. Manon heeft een scherp gehoor en oog voor de details die je onbewust uit tijdens de gesprekken. Elk gesprek had ook een duidelijk doe/thema, het voelde daardoor ook altijd waardevol en niet zomaar even ‘bijpraten/luisterend oor’, maar echt doelgericht. Het drijfveren onderzoek en tekenen van de levenslijnen hebben mij veel inzicht gegeven waar ik nog steeds baat bij heb.

Carolien

Lean coach

Door de juiste vragen te stellen, te observeren en daarop feedback te geven, komt Manon tot de kern en geeft zij woorden aan een voor mijzelf onsamenhangend verhaal, waarmee zij de spijker op z’n kop slaat. Ik kwam bij Manon voor ondersteuning in de zoektocht naar mijn droombaan als arts die de kliniek achter zich heeft gelaten. Tijdens dit traject heb ik inzicht gekregen in wat mij motiveert en welke waarde ik belangrijk vind in mijn werk.

Tijdens dit traject weet Manon zeer flexibel in te spelen op de actualiteit en past daarop het traject aan. Zo heb ik tijdens dit traject een nieuwe baan gevonden waarin de opgedane kennis uit het traject meteen in de praktijk is gebracht en ik met vertrouwen keuzes heb gemaakt. Ook was Manon buiten de gemaakte afspraken bereikbaar om te sparren.

Laura

Programmamanager

Ik gun iedereen een coach als Manon! Omdat ik graag de regie houd over mijn loopbaan wilde ik een loopbaancoach inschakelen om te komen tot een concreet a,b,c-plan. Ze is positief, nuchter, heeft humor en stelt de juiste vragen. Ik keek uit naar elke sessie. Ik ben erg tevreden over de concreetheid van mijn plan inclusief acties. Daarnaast heb ik inzichten gekregen die me ook helpen in mijn huidige functie. Het geeft zelfvertrouwen om te weten wat ik wil, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Manon heeft een grote bijdrage geleverd aan dit inzicht.

Anita

Manager Financiele diensten

En of ik Manon als Loopbaan coach kan aanbevelen! Manon is zeer professioneel, warm, toegankelijk, zeer vakkundig en oprecht geïnteresseerd. Ze maakt direct contact en neemt enige drempel direct weg. Naast een zeer prettige persoonlijke benadering, spiegelt ze en stelt ze de juiste kritische vragen, waardoor ik echt in beweging ben gekomen. Ik durfde te reflecteren door het vertrouwen wat zij gaf en de ruimte om je kwetsbaarheid te laten zien. Je hebt zelf de regie in handen, maar gevoelsmatig loopt zij hand in hand met je mee tijdens deze reis. Een welkome warme begeleiding tijdens een uitdagende zoektocht naar die nieuwe droombaan in een onzeker tijdperk. De modulaire opbouw van thema’s waren nuttig en in chronologische volgorde opgezet waardoor deze in iedere fase bijdroegen aan je zoektocht en ontwikkeling hierin. Uitmondend in voor mij praktisch toepasbare handvatten. In onze individuele coaching sessies voelde zij mij feilloos aan inclusief mijn ongemakken. De spiegel – Manon, nodigde uit om tijdens deze sessies het gesprek met mijzelf aan te gaan en samen de beantwoording hierop te formuleren. Insightful! Resultaat: een nieuwe werkgever, een startup+ in een rol met overall commerciele eindverantwoordelijkheid. Uit mijn comfort zone, wie had dit gedacht na 20 jaar in een Corporate omgeving te hebben gewerkt. Compleet andere inzichten gekregen, wat een verrijking. Dankjewel Manon!

Marcel

Commercieel directeur

Manon heeft mij zeer goed begeleid naar een nieuwe baan. De stap om loopbaanadvies te vragen was lastig. Ik ben nog jong en ik had voor mij gevoel een aantal verkeerde keuze gemaakt maar geen hulp nodig. Op aanrader van familie ben ik eens gaan praten met Manon. Ze luisterde en stelde goede vragen. Manon zetten mij aan het denken. Ze legde mij een spiegel voor. Tegelijkertijd gaf ze mij houvast en methodes die bij mij paste. Daarmee kon ik een beslissing nemen. Ik ben door Manon in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Dat heeft mij geholpen om uit verschillende baanaanbiedingen die volgde de juiste te kiezen.

Bjarne

Software consultant

Soms beland je onbewust in een vervelende periode tijdens je carrière. Vragen zoals wat heb ik fout gedaan, waarom ik, zit ik op de juiste plek, komt het ooit weer goed etc. speelden door mijn hoofd. Dus ging ik op zoek naar een loopbaancoach. Al tijdens onze oriëntatiegesprek gaf Manon mij het gevoel dat het goed zou komen. Door haar positieve en mensgerichte aanpak kreeg ik andere inzichten en ontdekte ik weer mogelijkheden. Ja, soms was een gesprek confronterend en toch zat ik daarna vol met positieve energie! Manon heeft ervoor gezorgd om weer in mijzelf te geloven en keuzes te maken die passen bij mijn kernwaarden. Ze is professioneel, verhelderend, respectvol en een warm persoon. Super dat ik Manon ook tussen de coachmomenten in kon benaderen voor vragen of leuke berichten. Met regelmaat denk ik terug aan onze gesprekken en aan haar adviezen. Wie wilt Manon nou niet als coach?

Angela

Teamcoordinator

Manon kwam op mijn (loopbaan)pad toen ik in een roerige werksituatie zat. Met haar mensgerichte aanpak, betrokkenheid, creativiteit en humor heeft zij mij geholpen een nieuwe blik op mijn mogelijkheden binnen mijn vakgebied te creëren.

Ze is een goed mens. Ik denk én kijk nog vaak naar haar tips terug en ik kan haar aan iedereen aanbevelen.

Dieder

Business consultant

Ik kan Manon van harte aanbevelen als loopbaancoach. Zij is heel professioneel en betrokken, kan goed luisteren en houdt je waar nodig een spiegel voor. Daarnaast heeft ze veel kennis over het functioneren van de arbeidsmarkt en ze weet haar kennis heel goed over te brengen tijdens leerzame workshops. Maar het allerbelangrijkste is haar persoonlijke benadering. Zij voelt mensen aan en heeft mij in een moeilijke periode de begeleiding gegeven die ik nodig had in mijn (succesvolle) zoektocht naar een nieuwe baan.

Erwin

Financial controller

Ik heb Manon leren kennen als mijn werkcoach bij het UWV. Helaas kwam ik vorig jaar zonder baan te zitten en bleek het, ondanks mijn ervaring, niet mee te vallen om een baan te vinden. Manon heeft mij geholpen en gestimuleerd om op verschillende manieren te blijven solliciteren. Mede door haar positiviteit, inlevingsvermogen en betrokkenheid heb ik de moed niet opgegeven. Dat is in mijn ogen pas coachen!! Inmiddels heb ik een baan gevonden en ik wil Manon dan ook hartelijk bedanken voor haar geweldige support. Het hoort bij je werk, maar je moet het ook maar kunnen en dat kan ze zeker.

Mirjam

Productieleider

Ik was zoekend naar een nieuwe richting in mijn carrière en Manon heeft mij daar goed bij geholpen. De vertrouwde sfeer en veilige omgeving zorgde ervoor dat ik mij open durfde te stellen. Samen hebben we gezocht naar wat ik belangrijk vindt en waar ik energie van . Manon is doortastend en maakt gebruik van verschillende goede tools en geeft duidelijke handvaten. Daarnaast is Manon altijd goed bereikbaar en zet graag dat stapje extra voor je. Zeker een aanrader 🙂

Paul

Workforce manager

Bij het kennismakingsgesprek had ik meteen een goed gevoel over de openheid, ruimte en vertrouwen dat Manon mij gaf. Voor mij een belangrijke basis! In het gehele traject is dit nog extra bevestigt/versterkt. Ze heeft me precies gegeven wat ik nodig heb, eerlijkheid, duidelijkheid en structuur. Ze heeft een fijne inschattings- en inlevingsvermogen. Ze denkt graag met je mee en naast de sessies is ze goed bereikbaar om te kunnen sparren, tips te delen etc. Ze heeft een breed scala aan kennis. Manon heeft me inlaten zien wat op de oppervlakte al wel aanwezig was, maar nog niet helemaal duidelijk en zichtbaar. Hierdoor heb ik knopen doorgehakt en mijn keuzes gemaakt.

Soraya

Supervisor

In mijn zoektocht naar een geschikte loopbaancoach werd mij Manon aanbevolen. Ik ben ongelooflijk blij dat ik haar heb getroffen. Haar betrokkenheid bij mijn situatie voelde heel prettig. Ik zat helemaal klem in mijn baan, maar ik wist ook niet goed welke kant ik dan wél op zou moeten gaan. Door in te zoomen op mijn normen en waarden, op mijn sterke kanten en passie, en een analyse te maken van mijn MBTI-persoonlijkheidstype leerde ik mezelf beter kennen en waarderen, waardoor ik vervolgens de keuze heb kunnen maken voor een nieuwe baan die goed bij me past. 

Linda

Trajectbegeleider

Dik tevreden! Ik kwam bij Manon met de vraag waar ik nou echt gelukkig van word in mijn werk. Het duurde niet lang voordat we met een aantal opdrachten een antwoord hadden gevonden. Maar wat dan? Hoe ga je hier dan de volgende stappen in zetten? Manon heeft mij een aantal concrete handvatten gegeven om hier de volgende stap in te zetten. Zo heb ik nu een CV wat er echt uit springt en weet ik hoe ik mij goed moet voorbereiden voor een sollicitatiegesprek. Manon weet de juiste vragen te stellen en neemt niet snel genoegen met het makkelijke antwoord, maar vraagt door om echt tot de kern te komen. Daarnaast merk je meteen dat ze een hoop ervaring heeft en kennis op het gebied van coaching. En dat ze prettig is om mee te praten is ook erg fijn. Wat mij betreft een echte aanrader als je twijfelt over je carrièrepad of al weet dat je de volgende stap wilt zetten!

MANDY

Adviseur Agro

Door Covid-19 moest ik onverwacht opzoek naar een nieuwe baan. Inmiddels was ik alweer 20 jaar met veel plezier werkzaam in de Leisure Sales. Helaas niet echt de sector waar je nu een nieuwe baan gaat vinden. Dus wat nu? Wat zou ik dan willen/kunnen? Met exact deze vragen en meer ga je mee aan de slag bij (optimaal) Koers Bepalen. Het online coachprogramma met bijbehorende opdrachten van Manon zijn helder, overzichtelijk en duidelijk. Verwacht geen “Quick Fix” want je gaat echt zelf aan de bak om mooie inzichten te bereiken. Uiteraard onder begeleiding en met hulp van Manon. Los van de opdrachten heb ik ook een coachsessie besteed aan mijn CV. Door de tips en aanwijzingen van Manon is deze weer helemaal van deze tijd. Ik vind Manon een zeer fijn persoon om mee te praten, kundig, open en eerlijk. Mocht je twijfelen altijd even contact opnemen, want ik gun iedereen een paar sessies “Manon”. En ja inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden!

Rik

Contractmanager

Deze week heb ik het eindgesprek gehad met loopbaancoach Manon Erich. Ik had haar benaderd met de eenvoudige vraag of we eens samen naar mijn cv konden kijken. Het is uiteindelijk een volledig en waardevol loopbaantraject geworden. Dankzij haar professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. En ja, ook mijn cv heeft een nieuwe frisse lay-out en aangepaste inhoud gekregen. Ik gun iedereen met loopbaanvraagstukken een traject met Manon!

Laura

HR adviseur

Manon kwam op mijn (loopbaan)pad toen ik in een roerige werksituatie zat. Met haar mensgerichte aanpak, betrokkenheid, creativiteit en humor heeft zij mij geholpen een nieuwe blik op mijn mogelijkheden binnen mijn vakgebied te creëren. Ze is een goed mens. Ik denk én kijk nog vaak naar haar tips terug en ik kan haar aan iedereen aanbevelen.

Maartje

AIOS

De antwoorden op vragen als ‘wat wil ik, waar gaat m’n hart sneller van kloppen en wat wil ik juist niet meer’ werden in een korte tijd door mijzelf beantwoord door coaching van Manon. Zij heeft veel ervaring, is vriendelijk direct en heeft een gereedschapskist vol met tools om inzichten te verschaffen. Een voor mij op maat gemaakt programma heb ik bij Manon gevolgd waarbij o.a. de ‘365 graden feedback’ erg waardevol waren. Ook met het helder krijgen van mijn waarden vielen veel kwartjes.

Vanaf 1-2-2021 ben ik mijn eigen accountantskantoor begonnen: deskundig, eerlijk, rechtvaardig, zorgvuldig, met oprechte interesse in de mens achter de cijfers en onderneming en met oog voor het maatschappelijk belang. Deze stap had ik niet durven zetten door alle inzichten die ik door Manon heb gekregen!

Evelien

Accountant

Manon is in staat belemmeringen te doorgronden en in gesprekken maakt ze je meer bewust van motiverende elementen en hoe deze zich verhouden tot je huidige werk. Deze kenmerken voor coaching van Manon spraken mij direct aan in haar profiel. En uit eigen ervaring kan ik beamen dat die kenmerken helemaal kloppen. Manon heeft mij geholpen (zelf zegt ze hierover:’ je doet het zelf’) om richting te geven aan mijn loopbaan vraag/wens. De gesprekken met haar heb ik als heel positief, prettig, open en ontspannen ervaren. Het heeft mij geholpen in mijn keuze als zelfstandig ondernemer te starten!’

Ingrid

Commercieel medewerkster

Manon heeft mij zeer goed geholpen bij mijn vragen: ‘wat wil ik voor volgende stap maken?’ en ‘hoe kom ik daar?’. De interventies die zij heeft ingezet sloten goed aan op mij als persoon. Ik heb de voorkeur voor het nemen van beslissingen op basis van logica en minder op gevoel. De ingezette interventies vormden een goede balans om met het hoofd en hart bezig te zijn. De gesprekken die we voerden waren heel open en ik durfde me kwetsbaar op te stellen.

Cindy

Manager Bedrijfsprocessen

Ik heb Manon leren kennen als een daadkrachtig en mensgerichte coach. Manon heeft mij geholpen om focus aan te brengen in mijn kwaliteiten en hoe deze in te zetten op de arbeidsmarkt. In de persoonlijke gesprekken zorgt ze voor verbinding en zet ze de juiste vaardigheden en interventies in. Hierdoor ontstaat er ruimte om wederzijds kritisch en openhartig te zijn, wat resulteert in voortgang en resultaat.

Erik

Facilitair Manager

Met haar ‘niet standaard’ aanpak heeft Manon mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen wensen en drijfveren, waarmee ik gerichter kon zoeken en duidelijkere keuzes kon maken. Daarnaast is zij gewoon een leuk persoon die zorgt voor een open sfeer tijdens de gesprekken.

Erwin

Development manager

Ik zocht een loopbaancoach met een gedegen recruiters achtergrond om mij enerzijds te helpen met het inzichtelijk krijgen van mijn kracht en drijfveren, maar vooral daarnaast wegwijs te maken op de arbeidsmarkt. Deze heb ik gevonden in de persoon van Manon. De fysieke afstand tussen ons (Friesland vs Z-Holland) was spannend, maar door een welwillende actieve aanpak van ons allebei heeft dit heel goed gewerkt. Zowel telefonisch als via mail en een aantal keren fysiek halverwege het land was Manon in staat om mijn zoektocht, die ik zelf in eerste instantie niet scherp had, vorm te geven. Manon zette mij aan het denken door de goede vragen te stellen en gerichte opdrachten te geven.

Het traject met Manon heeft mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en interesses. Vanuit daar heeft Manon mij gecoacht in het maken van een goede CV en LinkedIn profiel. Niet door mij het werk uit handen te nemen, maar door mij aan te moedigen dit zelf in stapjes te vervolmaken. Waardoor het resultaat ook echt van mij is.

Ik heb Manon ervaren als een echte professional die haar werk goed op orde heeft. Manon zit kort op de bal, reageert vlot op mails/voicemails, wat de voortgang ten goede komt. Voor mij is het een waardevolle samenwerking geweest, die mij enorm heeft verrijkt.

Gre

Manager

In de afgelopen maanden heb ik inzicht gekregen in mijn krachten, valkuilen en talenten. Mijn zelfbeeld is grotendeels bevestigd maar ook aangevuld met nieuwe inzichten. Mijn zelfvertrouwen heb ik teruggewonnen, ik werk (weer) vanuit eigen kracht. De ondersteuning van jou, het luisterend oor, de kritische vragen die je stelde en je geduld hebben me daarbij geholpen. Ik voelde me gekend in wie ik ben, wie ik kan worden en voelde me bovenal gerespecteerd. Dank voor je hulp de afgelopen maanden, het heeft mij veel inzichten gebracht en ik heb steun ervaren in een lastige periode in mijn loopbaan. Ik kan weer vooruit kijken.

Ankie

Adviseur Zorg

Ik heb Manon leren kennen als een betrokken en meedenkend persoonlijk loopbaanadviseur. Door goed te luisteren en door te vragen tijdens onze gesprekken is Manon er in geslaagd om snel een goed persoonlijk loopbaanadvies (persoonlijke begeleiding en workshops) voor mij op te stellen. Het volgen van de afgesproken workshops heeft mij zeer geholpen in het vaststellen en verwoorden van mijn persoonlijke loopbaan doelstellingen.

Gerke

Manager Telecom

4-daagse challenge werkplezier-booster

Vanaf september '24 kan je mee doen met de 4-daagse challenge waarmee je jouw werkplezier, ontwikkeling en vertrouwen een flinke boost geeft. Investeer iedere dag 1 uur in jezelf en krijg weer voldoening en plezier.

Meld jezelf  nu aan, want in de week van de loopbaan (16 t/m 19 september) kan je GRATIS deelnemen. Daarna kost deelname aan deze challenge weer € 79,-.

  • 4 dagen focus op loopbaanthema's
  • Iedere dag een thematische opdracht
  • Iedere dag een live workshop
  • Verdiepende opdrachten, informatie, tips
  • Actieplan+motivatie om aan de slag te gaan

AANBEVELINGEN LOOPBAANCOACH