COACHING

Maak werk van je loopbaan

Een gebrek aan werkplezier, richting, voldoening of motivatie?

Je wil iets veranderen, maar hoe doe je dat?

Z

Motivatie onderzoeken

Z

Talenten ontdekken

Z

Valkuil-gedrag doorbreken

Z

Betere keuzes maken

Z

Grenzen aangeven

Z

Een vervolgstap definiëren

Z

Ontwikkeladvies

coaching voor loopbaan en ontwikkeling

Neem je twijfels en gevoel serieus

Regie nemen

Door zelfinzicht, vertrouwen en actie weer grip op je loopbaan.

Is dit het moment voor verandering in je werksituatie?

Tijdens  een vrijblijvende kennismakingsgesprek bepreken we wat een traject jou moet opleveren en wat daar voor nodig is. Heb je al stappen ondernomen, dan nemen we dat mee in ons traject. 

Je ontvangt van mij een voorstel, passend bij jouw vraag, situatie en gewenste resultaten.

Loopbaanoriëntatie en keuzes maken tijdens een coachtraject

Individuele maatwerk coachtrajecten

Coaching

Benut gesprekken, e-coaching, opdrachten, testen en andere tools om antwoorden te vinden.

In een maatwerk coachtraject kan een combinatie van onderstaande onderwerpen aan bod komen:

 • Motivatie en drijfveren
 • Dertigersdilemma (keuzes maken)
 • Talenten, kwaliteiten, vaardigheden
 • Veerkracht
 • Ambitie
 • Oriëntatie
 • Solliciteren
 • (zelf)Vertrouwen
 • Patronen doorbreken
 • Emoties en gedrag
online en live coaching voor loopbaan en ontwikkeling door een noloc gecerticeerde loopbaancoach

Een maatwerk loopbaantraject bestaat doorgaans uit 8 coachgesprekken. We maken gebruik van een drijfverenscan, MBTI of andere vragenlijsten als dat past bij je coachvraag. We kunnen je coachvraag ook vanuit systemisch perspectief benaderen.

Inhoud van een coachtraject

Kosteloos kennismaken

Omdat een coachtraject heel persoonlijk is en van ons allebei iets vraagt, start ik altijd met een kennismaking. Zo kunnen we kijken of we een klik hebben.

Je gewenste verandering

De aanleiding van het traject en jouw gewenste resultaten staan centraal in het coachtraject. Dit bepaalt wat nodig is en waar we samen naartoe werken.

w
Coachgesprekken

In de gesprekken zoomen we in op jouw vraag, vinden we antwoorden, doen we ontdekkingen. De gesprekken dragen bij aan zelfinzicht en actie.

Feedback & advies

Ik spiegel je, geef je advies en stimuleer je om tot actie over te gaan met als doel om uit je comfort zone te komen of wat meer out of the box te denken.

Inzichten

Coaching heeft als doel jezelf beter te begrijpen. We vinden verklaringen voor jouw belemmerende overtuigingen en valkuilgedrag en zetten dit om in helpende gedachten.

Testen & opdrachten

Met testen, opdrachten en coach-tools ontdekken we je waarden, kwaliteiten, valkuilen, interesses, veerkracht, beroepen, persoonlijkheid, motivatie en drijfveren.

Roadmap

Een coachtraject rond je af met een actieplan of ontwikkelplan. Zijn we het traject gestart om te oriënteren of koers te bepalen, dan vul je tijdens het traject je eigen roadmap in.

Resultaat

Het beste resultaat bereiken we als jij van te voren helder hebt gemaakt wat het coachtraject jou moet opleveren. Het resultaat is dus afhankelijk van jouw vragen, wensen en doelen.

Geinterviewd voor

merkbare veranderingen

Resultaten

97% van mijn cliënten maakt na het traject betere keuzes, vindt werkplezier terug, heeft een plan en zorgt beter voor zichzelf. Ruim 70% van hen doet dat zelfs al tijdens het traject.

Aanbevelingen

Bij aanvang van het loopbaancoachingstraject met Manon was mijn doel om te onderzoeken wat een passende volgende stap in mijn carrière zou zijn. Met de hulp van Manon is dit gelukt en het heeft geleid tot concrete resultaten! Manon heeft mij geholpen te ontdekken wat mijn drijfveren zijn en hoe mijn persoonlijkheid mij kan faciliteren in die drijfveren. Waar krijg ik energie van? Wat zou ik graag anders zien? Waar hou ik graag aan vast? Manon heeft mij geholpen dit soort vragen zelf te onderzoeken. Door middel van vragen en praktische opdrachten ben ik aan het denken gezet en heb ik de volgende stap gezet. Ik ben dankbaar voor Manon haar toegankelijkheid en de veilige omgeving die ze creëert.

Ik kan iedereen die met een loopbaanvraag zit aanraden om dit samen met Manon op te pakken.

RANDY

Zorginkoper

Heel fijn loopbaancoach-traject gevolgd bij Manon. Ik ben toe aan een volgende uitdaging in mijn carrière, maar wist niet zo goed welke kant ik het beste op kan gaan. Met leuke, concrete opdrachten heeft Manon me echt verder geholpen en inzicht gegeven in wat bij mij past. In een paar sessies hebben we de opdrachten besproken, waarbij Manon een open, veilige sfeer creëert en je alles durft te zeggen, en zij de juiste (kritische) vragen stelt en doorvraagt totdat ze echt bij de kern komt. Hierdoor kan je zelf ook echt verder.

Uiteindelijk heb ik een heel concreet resultaat gekregen uit dit traject, iets wat ik van te voren niet had verwacht.

HELEEN

Assetmanager

Dik tevreden! Ik kwam bij Manon met de vraag waar ik nou echt gelukkig van word in mijn werk. Het duurde niet lang voordat we met een aantal opdrachten een antwoord hadden gevonden. Maar wat dan? Hoe ga je hier dan de volgende stappen in zetten? Manon heeft mij een aantal concrete handvatten gegeven om hier de volgende stap in te zetten. Zo heb ik nu een CV wat er echt uit springt en weet ik hoe ik mij goed moet voorbereiden voor een sollicitatiegesprek. Manon weet de juiste vragen te stellen en neemt niet snel genoegen met het makkelijke antwoord, maar vraagt door om echt tot de kern te komen. Daarnaast merk je meteen dat ze een hoop ervaring heeft en kennis op het gebied van coaching. En dat ze prettig is om mee te praten is ook erg fijn. Wat mij betreft een echte aanrader als je twijfelt over je carrièrepad of al weet dat je de volgende stap wilt zetten!

MANDY

Adviseur Agro

COACHTRAJECTEN

Weer met plezier naar je werk of met vertrouwen beginnen aan een nieuwe baan

Loopbaan APK

een loopbaan apk is een kort en kracht loopbaancoachtraject

€700,-

Een loopbaan APK is een kort coachtraject waarin je stil staat bij je ontwikkeling, werkplezier en voldoening. Met behulp van een loopbaan APK kan je betere keuzes maken en regie houden over je loopbaan en ontwikkeling.

3 coachgesprekken

2x e-coaching

Actie- of ontwikkelplan

Loopbaan & Ontwikkeling

een maatwerk coachtraject voor loopbaan en ontwikkeling

€2.195,-

Een coachtraject voor loopbaan en ontwikkelvragen met als doel meer voldoening, regie, balans, vertrouwen of werkplezier. In dit traject kan ook ambitie worden onderzocht of een volgende stap gedefinieerd worden.

8 coachgesprekken

MBTI of drijfverenscan

Een roadmap

Outplacement

outplacement begeleiding voor het vinden van ander werk

€3.500,-

Een outplacementtraject is een maatwerk coachtraject met ‘ander, passend werk vinden’ als doel. Daarnaast is er aandacht voor het baanverlies, werkvoorkeuren en het vergroten van sollicitatievaardigheden.

12 gesprekken + e-coaching

Diverse testen & tools

Inzicht, groei, vertrouwen

Online coachprogramma

KOERS BEPALEN

Is het tijd voor een volgende stap, maar weet je niet waar je die volgende stap op moet baseren? Dan is het online coachprogramma Koers Bepalen voor jou bedoeld. Ga zelf aan de slag met een bewezen effectief programma, bepaal je eigen tempo en krijg ondersteuning van een gecertificeerde loopbaanprofessional.

Koers bepalen doe je niet alleen.

Het coachprogramma Koers Bepalen is logisch opgebouwd en bestaat uit 3 modules die voorzien zijn van 9 thematische stappen.  Daarin vind  je opdrachten, tips en informatie die inzicht geven over de belangrijke loopbaanthema’s. Dat draagt bij aan het maken van bewuste keuzes en de gewenste verandering.

Met het online coachprogramma Koers Bepalen geef je richting aan je loopbaan en vergroot je jouw werkplezier

Het online programma is weer beschikbaar vanaf september '24.

Heb je

VRAGEN?

Op welke termijn kan ik starten?

Over het algemeen kan een intakegesprek binnen 1 week plaatsvinden. Dat is afhankelijk van jouw en mijn beschikbaarheid. Hebben we een klik en wil je starten met een individueel maatwerktraject, dan kunnen we binnen 2 weken starten. 

Wil je met een online programma starten, dan hangt het van het programma af. Met Koers Bepalen kan je direct starten. 

Is de begeleiding online of live?

Dat kan allebei. Samen bepalen we wat handig is en wat het beste uitkomt. Volledig online kan en werkt prima, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom bij mij op kantoor in Zoetermeer.

De online programma’s zijn uiteraard bij uitstek geschikt voor online contact.

Hoe lang duurt een coachgesprek?

De gesprekken duren 75 minuten. Ik plan altijd 1,5 per gesprek in, zodat er eventueel een kleine uitloop mogelijk is. Dat raad ik jou ook aan, omdat je na een coachgesprek ook wat aantekeningen wil kunnen maken.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Dat verschilt. Ik spreek doorgaans 1x per 2 weken af. Een traject wat bestaat uit 3 of 4 gesprekken, neemt dus ongeveer 2 maanden in beslag. Een traject wat uit 8 gesprekken bestaat, duurt 4 a 5 maanden.

Soms komt het beter uit om tussen de gesprekken iets meer tijd te hebben. Er kan een vakantie tussendoor komen of ziekte. Samen bepalen we wat handig is.

Kan ik mijn ontwikkelbudget gebruiken?

Biedt je werkgever een ontwikkelbudget aan, dan is de kans groot dat mijn aanbod daarmee betaald kan worden. Heb je een individuele regeling getroffen, dan is dat sowieso mogelijk.

Ik ben ook inzetbaar voor gesubsidieerde trajecten door mijn certificeringen en kan ook trajecten uitvoeren op basis van CAO afspraken.

Laten we samen kijken wat er mogelijk is.

Wat verwacht je van de coachee?

Een coachtraject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dat betekent dat ik er van uit ga dat je actief betrokken bent bij je eigen proces, opdrachten maakt, afspraken nakomt bereid bent om op eigen gedrag te reflecteren en stappen te zetten.

Klinkt dat logisch? Dan zijn wij een goede match.

En ja; er kan altijd een goede reden zijn waarom iets niet is gelukt. En wellicht moet dat zelfs prioriteit krijgen in ons traject. 🙂

Waar kan ik certificeringen controleren?

Op de website van het Noloc kan je controleren of mijn certificering nog geldig is. Mijn bevoegdheden voor MBTI zijn na te vragen bij the Myers Briggs Company in Amsterdam. Datzelfde geldt voor de drijfverenscan van Intodrives. Mijn registratie als vertrouwenspersoon kan je terugvinden op de website van het LVV.

Met welke branches heb je ervaring?

Ik werk ruim 15 jaar als coach en adviseur en heb in die jaren medewerkers gecoacht die werkten in de zorg, luchtvaart, transport, logistiek, de overheid, zakelijke dienstverlening en bij banken en verzekeraars.

Dit betrof medewerkers van mbo, hbo en wo niveau en met een grote variatie aan functies en rollen.

Ben je bereikbaar met het OV?

Jazeker. Heel goed zelfs. Mijn kantoor bevindt zich op loopafstand van het NS station Zoetermeer (5 minuten lopen). Tevens stopt er een bus vlakbij mijn kantoor. Randstadrail-station Driemanspolder bevindt zich onder het pand waarin ik werk.

Kom je met de auto, dan kan je gratis parkeren op de P+R parkeerplaats rechts naast het pand.

Manon Erich, noloc loopbaancoach zoetermeer

maak werk van je loopbaan

Doe mee met de 4-daagse challenge en vergroot je werkplezier binnen een week!

4-daagse challenge werkplezier-booster

Vanaf september '24 kan je mee doen met de 4-daagse challenge waarmee je jouw werkplezier, ontwikkeling en vertrouwen een flinke boost geeft. Investeer iedere dag 1 uur in jezelf en krijg weer voldoening en plezier.

Meld jezelf  nu aan, want in de week van de loopbaan (16 t/m 19 september) kan je GRATIS deelnemen. Daarna kost deelname aan deze challenge weer € 79,-.

 • 4 dagen focus op loopbaanthema's
 • Iedere dag een thematische opdracht
 • Iedere dag een live workshop
 • Verdiepende opdrachten, informatie, tips
 • Actieplan+motivatie om aan de slag te gaan

COACHING