Manon Erich

Noloc-gecertificeerde loopbaancoach

  • Coach voor loopbaan- en ontwikkelvraagstukken
  • Adviseur en sparringspartner voor leidinggevenden
  • Vertrouwenspersoon met psychologische veiligheid als focus

Ik heb meer dan 15 jaar werkervaring als coach en adviseur. Afhankelijk van de vraag werk ik vanuit mijn kantoor in Zoetermeer of online via Zoom of Teams.

Manon Erich, noloc loopbaancoach zoetermeer
online en live coaching voor loopbaan en ontwikkeling door een noloc gecerticeerde loopbaancoach

Ik ben lid van het Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Ik bezoek vakcongressen voor inspiratie, nieuwe inzichten en om vakgenoten te ontmoeten. Doordat ik gecertificeerd ben door het Noloc mag ik de titel RL (register loopbaanprofessional) voeren. Door een onafhankelijke commissie van het Noloc word ik iedere 4 jaar getoetst op mijn vakkennis, professionaliteit, houding en ontwikkeling. In totaal zijn er zo’n 1500 loopbaancoaches die deze titel mogen dragen.

Sinds 2022 ben ik tevens register vertrouwensperoon. 

Coach met certificeringen

  • Noloc loopbaanprofessional
  • MBTI Step I & II
  • Intodrives drijfverenscan
  • CRS stress- en veerkracht
  • LVV vertrouwenspersoon
  • LDC/TRJCT

OVER MIJ

Cliënten omschrijven mij als betrokken, integer, concreet en toegankelijk. Ik vraag door, ben soms scherp, gebruik humor en kan relativeren. Ik heb oog voor jou als mens en medewerker. Mijn doelgerichtheid helpt om resultaten te behalen.

In mijn begeleiding zet ik, afhankelijk van de aanleiding, vraag of persoonlijkheid van de cliënt verschillende werkvormen en methodieken in. Daarbij kan je denken aan RET, Roos van Leary, kernkwadranten, cirkel van invloed, NLP, TA, oplossingsgericht coachen, koersonderzoektechnieken en systemisch werk. 

In 2012 heb ik me gecertificeerd voor het persoonlijkheidsinstrument Myers Briggs Type Indicator (MBTI). Ik ben bevoegd om de STEP II vragenlijst en rapporten te gebruiken. Hiermee onderzoek ik werkvoorkeuren en persoonlijkheidskenmerken, waaronder kwaliteiten, talenten en valkuilen. Ik zet MBTI in voor 1op1 begeleiding en voor teams.

Mijn waarden

N

Oprechte, persoonlijke aandacht

N

Betrouwbaarheid

N

Nieuwsgierigheid

N

0ntwikkeling

I

INTRODUCTIE

Benieuwd wie ik ben en wat ik doe? Ik leg het je graag uit in deze video.

Mijn ontwikkeling

Voor mijn eigen ontwikkeling neem ik jaarlijks deel aan een opleiding. Deze opleidingen hebben betrekking op een theorie of filosofie, een aanpak, specifieke kennis of de toepassing van een werkvorm of instrument. Bij deze opleidingen is ook aandacht voor zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. De meest relevante opleidingen  heb ik hieronder opgesomd.

N

Modern systemisch werk

N

Systemisch adviseren

N

Rake vragen

N

Body language professional

N

Post-hbo Loopbaancoaching

N

Toegepaste psychologie

N

Werkgelukdeskundige

N

Happiness at work

N

Vertrouwenspersoon

N

Gezondheidspsychologie

N

Post-hbo HRD

N

NLP & TA

N

Oplossingsgericht coachen

N

Stress- en burn-out coaching

N

MBTI Advanced coaching

N

MBTI Teamontwikkeling

N

Outdoor life coaching

N

Koersonderzoek technieken

INSPIRATIE NODIG?

Wil je de komende tijd bewuster bezig zijn met je loopbaan en je ontwikkeling? Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail. Je ontvangt wekelijks informatie, oefeningen, tips en inzichten die helpen bij het vergroten van je werkplezier, het nemen van regie en het maken van keuzes.

ONLINE en LIVE COACHING [Zoetermeer]